Pers

De persberichten worden continu geupdate en/of aangevuld. Bezoek regelmatig deze pagina om op de hoogte te blijven.

Einde Ravenstein bij kaarslicht

Gepubliceerd op 25-03-2016

Het stichtingsbestuur maakte op woensdagavond 23 maart bekend dat het evenement in zijn huidige vorm niet verder gaat. De centrumbewoners, taakgroepleden en sponsoren waren uitgenodigd om dit nieuws te vernemen. 

Voor het huidige bestuur heeft Ravenstein bij kaarslicht met alle bijhorende elementen, alle acceptabele en uitvoerbare grenzen van verantwoordelijkheid bereikt. Wat 26 jaar geleden begon als een evenement met vele vrijwilligers, verenigingen en spontane creativiteit van centrumbewoners resulteerde tot een enorme belasting voor de organisatie en centrumbewoners rondom veiligheid in een zeer brede vorm. “Voor de stichting zijn de risico’s en gevolgen bij calamiteiten en ontruiming te groot. De verantwoordelijkheid voor dit evenement kan door ons niet meer worden gedragen, ” aldus voorzitter Marco van Heck.

Naast deze verantwoordelijkheid is de logistiek een tweede reden. Voor de bezoekers zouden bij het voortbestaan van het evenement minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn door de bouw en verbouw van de gebruikelijke parkeerlocaties buiten het centrum. Een zeer groot gebied buiten het stadscentrum staat boordevol auto’s, waardoor ook in dat gebied onveilige situaties ontstaan. Daarnaast is er jaarlijks een afname van sponsorinkomsten, waarbij de kosten voor het evenement jaarlijks hoger worden.

Tijd voor iets nieuws
Rond editie 25 heeft het bestuur kenbaar gemaakt dat het tijd wordt voor vernieuwing. De aanwezigen op 23 maart werd drie weken voor de bijeenkomst gevraagd om hun ideeën en suggesties in te brengen voor de toekomst. Stichting Ravenstein bij kaarslicht ondersteunt nieuwe initiatieven en blijft in gesprek met diverse particulieren en verenigingen om wellicht een nieuw soort evenement te ontwikkelen.

 

De ruim 80 aanwezigen ontvingen een speciale DVD met daarop de registratie van de opening, sluiting en korte interviews met bezoekers en de organisatie. De DVD is de centrumbewoners, taakgroepleden en sponsoren aangeboden als blijk van waardering voor hun inzet en medewerking.

Einde persbericht
______________

Voor meer informatie: Marco van Heck
Mailen: info@ravensteinbijkaarslicht.nl
Telefoon: 0621892311

Lees meer

Persfoto's

Wanneer u persfoto's wilt gebruiken moet u even op deze pagina kijken

Voor meer informatie

Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein (0486) 411 306
www.ravensteinbijkaarslicht.nl
www.toerismeravenstein.nl
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen Marco van Heck, voorzitter Stichting Ravenstein bij kaarslicht. Tel. 06 218 92 311 of info@ravensteinbijkaarslicht.nl